Skip to content

Schilderles met olieverf

 Niveau beginner of gevorderd (separate groepen)

 

De schilderlessen worden in kleine groepen van maximaal zes personen gegeven. De lessen worden gestructureerd opgebouwd.

Tekenen is een essentieel basisonderdeel om je voldoende te kunnen ontwikkelen in de schilderkunst.

 

De kleine groep maakt het voor Rosanna mogelijk om individuele aandacht centraal te stellen. Het doel van de lessen is om te komen tot een mooi eindresultaat waarbij persoonlijke aandacht en het werken op eigen tempo en eigen niveau centraal staat. 

N2032

 

DUUR & KOSTEN

De schilderles bij Rosehill Park bestaat uit zes lessen. We hebben drie lesgroepen voor volwassenen. De lessen zullen tweewekelijks op maandag ochtend van 09:00 – 12:00 uur (gevorderden), op woensdagochtend van 09:00 – 12:00 uur (beginners) of op vrijdagmiddag van 14:00 – 17:00 uur (beginners) plaatsvinden. De interval van twee weken is wegens de droogtijd van de olieverf; nat in nat schilderen is een kunst op zich, echter is het is fijner om de volgende laag over een droge laag te schilderen.

 

Een lesperiode bestaat uit zes lessen van drie uur. De lesdata zijn:

 

Maandag (gevorderden)

VOLGEBOEKT

Woensdag (beginners)

 

Vrijdag (beginners)

 

– 7 oktober – 9 oktober – 4 oktober
– 21 oktober – 23 oktober – 18 oktober
– 4 november – 6 november – 8 november
– 18 november – 20 november – 22 november
– 2 december – 4 december – 6 december
– 16 december – 18 december – 20 december

 

In de schoolvakanties (regio noord) is er geen les.

 

Kosten: €396,- euro incl. btw, excl. materialen.

 

Meld je snel aan. Er zijn nu nog plekken beschikbaar.

 

 

 

Aanmelding

Via ons aanmeldformulier kan je je aanmelden voor de schilderlessen bij Rosehill Park. Hierna nemen we zo snel mogelijk contact met je op en ontvang je van extra informatie wat betreft de voorbereiding, materiaallijst en aanvullende informatie over de start van de lessen.

 

Graag willen wij inzicht krijgen in jouw schilderniveau. Hierom vragen we je (indien je die hebt) om twee tekeningen en twee schilderijen met ons te delen. 

 

 

IMG_9381

WAT LEER JE

De schilderlessen zijn geïnspireerd op de stijl van de renaissance. Nu hoeft uiteraard niet iedereen een Leonardo Da Vinci, een Rafael of een Michelangelo te zijn of te worden. Je hoeft ook echt geen ervaring te hebben. Het gaat om schilderlés dus je gaat leren hoe je tot een voor jou zo mooi mogelijk schilderij kan komen waar je tevreden en trots op kunt zijn. Natuurlijk helpt talent maar ook elk talent heeft vaak deskundige hulp nodig om te ontwikkelen naar een hoger niveau. Het is niet voor niets dat rond anno 1400 – 1600 hele ateliers vol vlijtige kunstenaars bij elkaar in de leer gingen. Fotografie bestond nog niet dus iets vastleggen moest met het penseel. Destijds bracht ‘de noodzaak’ ook het verlangen om de afbeelding van een opdrachtgever; ‘de vader de zoon of de dochter van’, zo perfect mogelijk te vangen en over te brengen naar doek of paneel, die ijverige kunstenaar samen hebben ons een arsenaal aan kunstschatten geleverd waar we vandaag nog steeds in volle verwondering van kunnen leren. 

 

Men leert een leven lang en dat geldt zeker voor de schilderkunst. Er is altijd ruimte voor verfijning. De zoektocht naar hoe we verschillende onderwerpen kunnen benaderen, zijn onuitputtelijk. Nu kan je denken; “er zijn al zoveel ontzettend goede kunstschilders, de wereld zit niet te wachten op nóg een kunstschilder”. Echter de wereld hunkert wél onophoudelijk naar dát wat emotie, gemoed en intensiteit in beweging zet!

 

Daag jezelf uit om iets teweeg te brengen, laat je inspireren en aanmoedigen en meld je aan voor deze bijzondere tocht naar dat wat jij jezelf en deze wereld kan brengen. 

 

De lessen zullen gestructureerd zijn opgebouwd zodat iedereen in staat is om van begin tot eind, stap voor stap, een prachtig kunstwerk neer te zetten. Daarbij zal er respect zijn voor eigen inbreng. 

IMG-20230821-WA0004

 

EXCLUSIEF

De lessen zijn exclusief materiaal. Je dient zelf papier, potloden, penselen en olieverf aan te schaffen. Na het aanmelden wordt een lijst toegestuurd met alle benodigdheden die je nodig hebt bij elke les.

 

Na iedere les neemt men zijn werk mee naar huis om deze de volgende les weer mee te nemen en verder aan te werken.

 
 

materiaalSET AANSCHAFFEN BIJ ROSEHILL PARK

Het is ook mogelijk om teken-, en/of schilder materialen via Rosehill Park aan te schaffen.

 

Set voor het tekenen 
4 potloden, 1 kneedgum, 1 gum, 1 slijpmes, 1 schuurpad.

 

Set voor het schilderen
1 lyra potlood, 3 penselen, 5 tubes olieverf, 1 flesje lijnzaadolie, 1 flesje penselenreiniger.

 

Heb je interesse in één van deze sets, neem dan contact met ons op via het contactformulier.

IMG_20231214_163507