Skip to content

Rosanna de Graaf

Rosanna de Graaf komt uit een creatieve familie. Opgegroeid in hartje Amsterdam waar ze opgroeide naast het Rijksmuseum, dat als haar thuis voelde.

 Rijksmuseum_Amsterdam_ca_1895_rotated

Rijksmuseum, Amsterdam

 

 

Rosanna komt uit een creatieve familie met zowel amateur als professionele kunstenaars. Tekenen en schilderen is haar met de paplepel ingegoten.

Jong gestart met studies als Nederlands recht,  inleidende psychologie, beiden aan de VU te Amsterdam, neuroscience en psychosociaal therapie. Hiermee is ze haar werkend leven begonnen in de commerciële wereld en vervolgens jarenlang met veel voldoening als psycho-sociaal therapeut gewerkt, waarbij ze ook vaak haar paarden heeft ingezet.

 

 

Echter nergens heeft ze zich zo ‘als een vis in het water’ gevoeld als bij haar professoren aan de ‘Classical Arts Academy’ in Florence, Italië. De stijl van deze academy, gericht op de tijdsperiode van de renaissance, is dan ook haar grote inspiratie. Daar heeft ze geleerd haar hart niet meer te ontlopen en het de ruimte te geven haar eigen kunst te creëren en deze passie, kennis en kunde te delen met anderen.

  

 

Ze werkt nu fulltime aan eigen werk en opdrachten. Geeft wekelijks les op diverse niveaus en werkt graag met haar studenten op individueel tempo en niveau naar werken in de stijl van de academie.

 

 

 

 

 

Ieder jaar reist Rosanna rond het eerste weekend van de maand september terug naar haar geliefde kunstacademie in Florence, Italië. Ze kijkt uit naar de ontmoeting met haar professoren om samen met hen haar schilderkunst te optimaliseren. Ze werkt daar de gehele maand september waarna ze in oktober de lessen met haar studenten in eigen atelier weer oppakt.