Skip to content
Naamloos

Schilderpakketten Rosehill Park

Rosehill Park heeft zorgvuldig twee pakketten samengesteld, zodat iedereen die met de olieverf lessen begint, voorlopig voort kan met de materialen en alles heeft om te starten. 

Het pakket bestaat uit twee afzonderlijke delen: de materialen en de verf. 

 

Pakket 1 is het belangrijkste: dat zijn de materialen die je nodig hebt, waar je op moet kunnen vertrouwen en goed mee moet kunnen werken.  Prijs materialen pakket; € 105,-

 

Pakket 2 de verf is optioneel, aangezien daar zoveel prijs- en kwaliteitsverschil is zit. Hoe beter de kwaliteit van de verf, hoe mooier het schilderij wordt en vaak is de verf ook beter te hanteren. De verschillen zijn groot. Zelf schilder ik met vanGogh, Rembrandt of Old Holland olieverf.  Prijs van het verfpakket; € 65,– 

Inhoud pakket 1

Pakket 1 bevat de Rosehillpark penselenmap met in de basis 4 penselen. Deze map beschermt je penselen tijdens transport of wanneer je ze niet gebruikt. De map kan tijdens de les staand gezet worden, waardoor je overzichtelijk de penselen kan gebruiken tijdens het schilderen en de verf elkaar niet raakt als je een penseel even niet nodig hebt. Deze penselen zijn speciaal voor Rosehill Park vervaardigd. Ze zijn Vegan en nemen goed de lijnolie en verf op. Dit is heel belangrijk, omdat heel veel synthetische penselen geen olieverf opnemen en dat komt, geloof me, je schilderwerk niet ten goede. Niets is zo vervelend, wanneer je je best doet een mooi resultaat te krijgen en je je irriteert aan onwerkbaar materiaal. 

 

Ook hier heb ik basisformaat penselen gekozen. 2 ronde penselen maat 4 en 8 en 2 kattentong penselen maat 8 en 12. Daar heb je voorlopig echt genoeg aan. Deze penselenset is uit te breiden met diverse typen en formaten van deze kwaliteit. Je kan dus langzaam sparen voor een complete set mooie penselen. 

 

Er zit een ovalen houten schilderspalet bij van 27 bij 41 cm. Er zijn siliconen-, en afscheurpaletten in de handel dat is best handig maar de verf mengt echt anders op een houten palet. Vandaar dat ik voor deze heb gekozen. 

Op dit palet ga ik je kleuren leren mengen en dit doen we niet met een penseel maar met een paletmes. Er zit een paletmes maat middel bij. 

 

En als laatste het canvasboard 30×40. Bij beginnende kunstschilders is het fijn om een canvasboard te gebruiken aangezien de meeste beginnende kunstschilders geneigd zijn op het doek te drukken en daar krijg je pitten/deuken van. Door voor een board te kiezen kunnen we deze zorg even loslaten en zullen in een later stadium op opgespannen doeken gaan werken. Ik kies voor een niet te groot board omdat we verfijnd gaan werken en dit al best een uitdaging zal zijn. Op dit board tekenen je met een Lyra potlood de eerst opzet alvorens te gaan schilderen. Er zit een wit en een VanDijck bruin potlood bij. Deze Lyra potloden zijn wat vettig en kunnen goed gebruikt worden op een canvas board. Later (als je langer blijft schilderen) zullen we met houtskool gaan werken. 

 

Dan bevat het pakket ook een glazen fles biologisch oplosbare lijnolie om verf te mengen en of te verdunnen.

 

Een flesje biologische penselenreiniger, deze heeft een ribbelrand waardoor je de penselen goed kan schoonpoetsen. 

20240605_103148
20240605_103345
20240530_105211
20240605_110652

Inhoud pakket 2

In dit pakket zitten 10 tubes Van Gogh olieverf van ieder 40 ml, daar doe je echt lang mee. Er zijn heel veel verschillende kwaliteiten olieverf. De hoeveelheid pigment in de verf bepaald de kwaliteit, hoe meer pigment hoe beter de kwaliteit en de kleurechtheid. Van Gogh olieverf staat zo ongeveer op de derde plaats onder Rembrandt en Old Holland. Van Gogh verf is een heel goede olieverf die voldoende pigment bevat waardoor de kleur mooi echt en helder is. De constitutie van de verf is zeer goed om te mengen en dat zal je gaan merken als je vaker gaat schilderen. Olieverf is niet goedkoop en dit is een goede olieverf waar ik qua prijs – kwaliteit verhouding achter sta. Dit pakket bevat de basiskleuren die je nodig hebt voor de lessen, natuurlijk kan je altijd zelf nog uitbreiden met meer kleuren als je verder vordert in het schilderen. 

 

Dit pakket bevat tien kleuren; Titaanwit, Ivoor wit, Cadmium rood donker  Cadmium geel, Ultramarijn, Groene aarde, Gele oker, Sienna gebrand, Kraplak donker, Van Dijckbruin 

20240530_112542

Totale inhoud pakket 1:

  • Rosehillpark penselenmap
  • 4 penselen; 2 rond 4-8, 2 kattentong 8-12
  • 2 Lyra potloden; wit en vanDijck bruin
  • 1 paletmes maat middel
  • 1 fles biologische lijnolie
  • 1 fles biologische penselenreiniger
  • 1 houten palet ovaal
  • 1 canvas board 30×40

Totale inhoud pakket 2:

10 tubes Van Gogh olieverf ieder 40ml

  • Titaanwit
  • Ivoor wit
  • Cadmium rood donker
  • Camium geel 
  • Ultramarijn
  • Groene aarde
  • Gele oker
  •  Sienna gebrand
  • Kraplak donker
  • VanDijck bruin

Wil je graag één of beide pakketten aanschaffen? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Vink aan welk pakket of welke pakketten je graag zou willen bestellen.
reCAPTCHA is required.