Lichaam en geest in balans…

Wat is psychosociale therapie?

 

Psychosociale therapie is een vorm van individuele hulpverlening. Het accent ligt op de wisselwerking tussen het gedrag van de mens en zijn omgeving. Wanneer u met een probleem zit waar u zelf niet meer goed uit kunt komen, is een psychosociaal therapeut degene die kan begeleiden het evenwicht in uw leven terug te vinden.

 

Dit gebeurt door middel van individuele gesprekken die erop zijn gericht de huidige situatie inzichtelijk te maken en de bestaande problemen op een effectieve manier te benaderen.

 

Soms is het nodig om de situatie rondom het probleem aan te pakken. Maar soms kan het tot grote verbeteringen leiden door te leren anders met het probleem om te gaan of er anders naar te leren kijken.

 

Wanneer begeleiding?

Een probleem waar u zelf niet uitkomt, kan op een gegeven moment zo nadrukkelijk aanwezig zijn dat het uw dagelijks functioneren negatief beïnvloedt. Dan kunt u behoefte hebben aan ondersteuning en verlangen naar iemand die objectief en op vertrouwensbasis meekijkt en helpt zoeken naar een zo goed mogelijke oplossing voor uw specifieke probleem.

 

Een psychosociaal therapeut heeft aandacht voor u en uw situatie. Het kan zijn dat u tegen een probleem aanloopt in het gezin, op school, het werk, of in uw relatie. Soms hebben de problemen zich opgestapeld en zijn inmiddels in uw hele leefomgeving doorgedrongen. Het is ook mogelijk dat u met uzelf in de knoop zit. Dat u niet goed weet wat te doen om u gelukkig en tevreden te voelen. Een psychosociaal therapeut kan in al deze situaties uitkomst bieden.

 

Hoe werkt het?

De gesprekken zijn erop gericht u aan te sporen de eigen wereld te verkennen en te vertellen hoe u deze beleeft. Hoe u uw eigen leefomgeving ervaart en hoe uw gevoelens daarbij zijn.

U krijgt het eigen functioneren helder en verwerft nieuwe inzichten waardoor u weer grip op de situatie krijgt.

 

Tijdens dit gehele traject staat uzelf centraal. Het is immers uw leven, u bent de enige in uw leven die het zodanig kan vormgeven dat u zich weer prettig en tevreden kunt voelen.

Gedurende dit hele proces zal de therapeut er zijn om u te begeleiden en te ondersteunen zodat u erachter kunt komen wat u nodig heeft om weer gelukkig te zijn.

 

Deze vorm van hulpverlening is geschikt voor iedereen die stress ervaart. Wanneer er een hoge mate van stress op het lichaam drukt, wordt de therapie soms gecombineerd met lichaamsgericht werk. Dit kunnen lichamelijke en/of ademhalingsoefeningen zijn, waarbij u het lichaam leert te ontspannen en de balans tussen lichaam en geest hervindt.

 

Iedereen is verschillend en de therapeut houdt dan ook rekening met uw persoonlijke gevoelens, wensen, overtuiging, ervaring en mogelijkheden.

 

Beroepsgeheim

Psychosociale therapie is strikt vertrouwelijk en valt onder het beroepsgeheim. Er wordt niets uit de gesprekken besproken met een derde partij zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Dit geldt ook in gevallen waar de werkgever de kosten draagt.

 

Tarieven en vergoedingen

De kosten voor een consult kunt u vinden op onze tarievenpagina.

Per consult ontvangt u een rekening die direct voldaan dient te worden aan de balie. Dit kan contant of via pin.

 

rosehillpark_button_psychosocialetherapie

rosehillpark_button_yoga

rosehillpark_paardencoaching